האם חיסון חצבת יעיל למדוכאי חיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

11/11/2018 | 15:27 | מאת: יעקב

שלום רב! בתנו חוסנה פעמיים חיסון מרובע ביניהם חצבת. כיום הינה חולה בקרוהן ולוקחת תרופות שמורידות את הרמה החיסונית. א. האם זה אומר שיש לה סיכון יתר מהדבקה של חצבת? [היתה במרפאה שביקר בה חולה חצבת ונתבקשנו לחסן מי שלא חוסן]. ב. כמו כן במידה ואחד מבני הבית יחוסן [מוחלש] האם צריכה לשמור מרחק? ג. מה עושה מוחלש חיסון שקיים חשש להדבקה ולא חוסן כלל?

שלום רב קשה על פי התיאור לדעת מה רמת הדיכוי החיסוני, אבל בהינתן שהדיכוי הקיים אינו חמור במיוחד, הרי יש לה הגנה כנגד המחלה בזכות החיסונים, ובכל מקרה, גם אם חלילה תהיה חולה מחלתה תהיה קלה יותר. אם אחד מבני הבית יקבל חיסון, אין חשש להעברה, למעט המרכיב נגד אבעבועות הרוח שעלול לעשות תופעת לוואי של פריחה ואז, ורק אז יש להימנע ממגע עד חלוף הפריחה. מי שלא חוסן והוא מדוכא חיסון חמור מקבל חיסון סביל במקרה ויש לו חשיפה לחולה חצבת.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות