חיסון חצבת- למי מומלץ להתחסן?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

02/11/2018 | 18:37 | מאת: ג'ולי

שלום רב איך אפשר לדעת למי מומלץ להתחסן..? אני ילידת 63 ועליתי מטוניס בגיל 12. אין לי מושג אם חוסנתי נגד חצבת ובטח שלא זכור לי אם חליתי במחלה .האם יש מצב שחוסנתי כשהגענו לארץ? בעלי יליד הארץ - נולד בשנת 1960 וגם הוא לא זוכר אם חוסן והאם הוא חלה במחלה. מה עושים במקרה כזה? שנינו שירתנו בצבא. האם ניתנו חיסוני חצבת בזמנו בצה"ל?

לגבי שניכם, סביר שלא קיבלתם אף מנת חיסון ולכן מומלץ להשלים שתי מנות חיסון בהפרש של חודש. בברכה, ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות