הקדמת חיסון חצבת לתינוקת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

24/10/2018 | 03:33 | מאת: אורית

שלום רב לאור התפשטות החצבת, האם ניתן להקדים את מתן החיסון לתינוקת בגיל חודש וחצי? אנו לא יוצאים מהבית לשום מקום הומה אדם ולא נראה לי שנשרוד ככה כמה חודשים... או עד לחיסון :(

שלום רב, לא ציינת את גיל התינוקת, אך אני מניח שמתחת לגיל שנה. לגופו של עניין, אין המלצה להקדים חיסונים לתינוקות מתחת לגיל שנה למעט במקרים של חשיפה לחולה ידוע. חיסון לפני גיל שנה לא נספר כחלק מחיסוני השגרה ובכל מקרה צריך יהיה לקבל את החיסון של גיל שנה. אין סיבה לא להסתובב בחוץ וחס וחלילה אם תהיו חשופים לחולה חצבת ניתן יהיה לתת טיפול מונע בימים לאחר מכן. בברכה, ד"ר אודי קלינר

27/10/2018 | 21:57 | מאת: אורית

תודה על התשובה. התינוקת בת חודש. יש אצלנו בישוב משפחות שאינן מחסנות, מתוך אידיאל. ולכן אני מודאגת. ובנוסף, אם אני מסתובבת במקום הומה אדם כמו הקניון, למשל, איך אדע אם עבר לידנו אדם עם חצבת?

שלום רב אכן נוכחות של קהילה לא מחסנת מגבירה את הסיכון ולא ניתן לדעת במקום ציבורי מי חולה. עם זאת, לתינוקת בת חודש יש עדיין נוגדנים מהאם אשר עברו אליה במהלך ההריון וכן בהנקה במידה ואת מניקה אשר נותנים לה הגנה. אם חס וחלילה תחשפו לחולה חצבת היא תקבל חיסון סביל למניעת המחלה בברכה, ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות