הקדמת חיסון חצבת שני

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

15/08/2018 | 13:46 | מאת: נעה

שלום, עם התפרצות החצבת הנוכחית למה לא מאפשרים להורים שרוצים להקדים את חיסון mmrv השני? בתודה, נעה

שלום רב נכון להיום ההתפרצויות הינן מקומיות ולכן מטופלות ברמה הזו, כולל אם צריך חיסונים לחשופים. אין הצדקה נכון להיום מבחינה מקצועית לצאת למבצע חיסון ארצי ולהקדים חיסונים בצורה גורפת. בברכה, ד"ר אודי קלינר

01/09/2018 | 10:56 | מאת: איל

מה זה "מבחינה מקצועית"? האם יש מניעה רפואית או שקיימים שיקולים אחרים? האם אני יכול לרכוש חיסון מכספי? מאיזה גיל מותר לתת מנה שנייה אם מתייחסיםרק לשיקולים של טובת הילד המחוסן?

שלום רב מבחינה מקצועית זה אומר שאין תועלת רפואית בהקדמת החיסון ברמה לאומית במצב הנוכחי. ניתן לרכוש את החיסון במרפאות החיסונים לנוסעים לחו"ל. המנה השנייה צריכה להניתן לפחות 4 שבועות לאחר המנה הראשונה.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות