חיסון שעלת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

13/08/2018 | 09:03 | מאת: לילך

שלום ד"ר, האם חיסון נגד שעלת שהאמא עושה בהריון מגן על התינוק רק עד גיל חודשיים כי החל מגיל חודשיים מחסנים כבר את התינוק עצמו ?

החיסון בהריון מגן על התינוק במשך החודשים הראשונים של חייו במספר צורות 1. העובדה שהמגע הכי קרוב שלו לא יחלה במחלה ולכן לא ידביק אותו 2. מעבר של נוגדנים גם בהיותו עובר וגם בהנקה במידה והוא יונק ההגנה נחלשת ככל שהזמן עובר ולכן חשוב לתת את חיסוני השגרה, כאשר המנה הראשונה ניתנת בגיל חודשיים. עד אשר הוא משלים את כלל המנות הנדרשות, הוא מקבל הגנה משולבת כאמור. בברכה, ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות