חיסון לפני גיוס לצהל

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

28/06/2018 | 11:39 | מאת: לי

שלום לביתי הוקדם הגיוס והיא מתגייסת במפתיע בעוד 10 ימים. בשל ענין נוירולוגי לא מתחסנת לשעלת החל מגיל 8. בצבא הומלץ שנחסן את חיסון הטטנוס בקהילה לפני מכיוון שחיסון הטטנוס בצבא הוא פעמים רבות יחד עם שעלת.dtap ביום שני תחוסן רק לטטנוס במשרד הבריאות בנתניה. האם זה בסדר מבחינת סמיכות חיסונים שתקבל 6 ימים אחכ את חיסון קרום המוח שניתן בצבא? השאלה היא לא לגבי הפן הנוירולוגי אלא לגבי קבלת 2 החיסונים הנל בהפרש של פחות משבוע תודה

שלום רב אין בעיה לקבל את החיסונים במרווח הזמן הזה מכוון שחיסון הטטנוס הינו חיסון שאינו חי. בברכה, ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות