חיסונים לתינוק בשנה הראשונה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

24/06/2018 | 10:37 | מאת: יעל

שלום רב. אימי מדוכאת מערכת חיסון, היא חולה במחלת פרקים ומטופלת במבטרה. אני אגור יחד איתה עד שהתינוק יהיה בן שנה ובמהלך שנה זו הוא יקבל חיסונים שונים. שמעתי שלגבי חיסון הפוליו ישנה בעיה ועדיף שלא יהיה ביניהם מגע האם זה נכון?, ולגבי יתר החיסונים במהלך שנה זו האם גם כן צריך לנקוט באמצעי זהירות?. תודה מראש, יעל.

שלום רב, לגבי חיסון הפוליו החי מוחלש, אכן, מגורים באותו משק בית עם אדם בעל מערכת חיסון מדוכאת מהוות התווית-נגד החיסון, ולכן מומלץ שהתינוק לא יקבל אותו (אפשר להשלים את החיסון לאחר שתחזרו לגור בבית נפרד) לגבי שאר החיסונים, אין הנחיה דומה לגביהם שלא לקבל אותם. לחלק קטן משאר החיסונים יש הנחיות ספציפיות במקרים ספציפיים אשר מומלץ לשאול לגבי כל חיסון בנפרד בעת קבלתו בטיפת החלב. בברכה, ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות