חיסון פוליו

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

09/10/2013 | 17:31 | מאת: מיכל

שלום רב, עדיין לא חיסנתי את ילדיי אם אני לא מחסנת אותם ואחותי בהריון צריכה ללדת עוד כמה חודשים האם התינוק שלה יהיה מוגן אם ילדיי ידבקו בנגיף הפראי או שהם יכולים להדביק אותו ? תודה .

09/10/2013 | 20:41 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

כעיקרון אין הידבקות בפוליו ברחם וילודים מחוסנים בייחוד אם הם גם יונקים. אם ילדיך לא חוסנו ויחשפו לנגיף הפראי משך הנשאות שלהם יהיה ממושך הרבה יותר והם יסכנו את מי שלא מחוסן ( כאמור ילוד מחוסן דרך נוגדנים שעברו בשליה ודרך חלב האם) לסיכום: לטובת הכלל חסני את ילדיך בברכת בריאות

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות