ידיעה שרצה כעת לגבי הפוליו

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

08/10/2013 | 15:41 | מאת: ל

שלום רצה עכשיו במקורות שונים ידיעה על ילדה בת 6 מפתח תקווה שמאושפזת בשניידר בגלל שיתוק שהופיע שבועות ספורים לאחר שקבלה את החיסון המוחלש של הפוליו מה ידוע לכם על המקרה הנל ? קצת מפחיד לחסן ילד כששומעים כאלה דברים

08/10/2013 | 15:53 | מאת: זה לא חדש

לא נמצא בינתיים קשר לחיסון שעברה. לפני הופעת השיתוק סבלה משילשולים ממושכים. לא נמצא אצלה נגיף הפוליו. מחלת גיאן בארה, שיכולה לגרום לשיתוק, מופיעה בד"כ אחרי זיהום בחיידק הקמפילובקטר (חיידק מעיים) או במספר נגיפים. מחלת גיאן בארה עלולה להגרם לעיתים נדירות (1 למיליון או פחות) לאחר חיסונים מסויימים. בישראל מאובחנים מדי שנה 100-150 חולים חדשים עם גיאן בארה ללא קשר לחיסונים. ברוב המקרים ניתן להחלים מהמחלה. הסיכון לחלות בשיתוק מנגיף הפוליו הפראי הרבה הרבה יותר גדול (לפחות פי 1000) מהסיכון לחלות בשיתוק מהחיסון.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות