חיסון פוליו בזמן הריון (שבוע 34) לילדיי

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

06/10/2013 | 14:23 | מאת: סיוון

שלום, אני בשבוע 34 להריון. אני מתלבטת האם לחסן את שני ילדיי בני 4 ושנתיים וחצי. מכיוון שהחיידק המוחלש ממשיך להיות מופרש במשך 6 שבועות, ובהריונות הקודמים ילדתי לפני הזמן (שבוע 37), אני מתלבטת האם כדאי לחסן את ילדיי עכשיו או להמתין לאחרי הלידה, ואם כן למתי. קראתי שכל עוד הם שוטפים ידיים עם סבון 20 שניות לאחר השירותים ולפני האוכל זה בסדר, אבל אין סיכוי שאוכל להקפיד על זה, במיוחד עם הקטנה. כמו כן, אבי סיים טיפולים כימותרפיים לפני כחודש וחצי. האם יהיה עליו להמנע ממגע איתם במשך 6 שבועות? תודה, סיוון

06/10/2013 | 16:19 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

שלום סיוון אין מניעה מלחסן את ילדיך כעת. אין סכנה בנגיף (לא החיידק) המוחלש לך או לתינוק לפני או אחרי הלידה. אביך יכול להפגש עם ילדיך גם לאחר החיסון. כמו תמיד יש להקפיד על כללי היגיינה נאותים - זה נכון תמיד למטופל אחרי כימותרפיה לסיכום - אין מניעה מלחסן את ילדיך כעת.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות