חיסון טטנוס אחרי פציעה ומייד בכיתה ב'

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

18/09/2017 | 10:25 | מאת: אסיה

שלום רב הבת שלי בת 7.5 נפצעה בברך החודש (שמו לה תפרים) וקיבלה חיסון טטנוס במיון. החיסון הראשון היה בגיל שנה. עכשיו היא בכיתה ב ואמורה לקבל חיסון טטנוס ודיפטריה לפי התוכנית במשך שנה. האם מותר לתת חיסון למרות שכבר חוסנה? האם יש מרווח זמן מומלץ שכדאי לחכות? תודה

שלום רב, לא ברור כמה מנות היא קיבלה עד גיל שנה. בכל מקרה, החיסון בכיתה ב' כולל לא רק טטנוס אלא גם חיסון נגד שעלת, פוליו ודיפתריה. בעיקרון אין בעיה לקבל "מנה מיותרת" של טטנוס. הזמן המינימלי הוא חודש.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות