חיסון פוליו מוחלש- טיפות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

13/08/2017 | 15:21 | מאת: תום

שלום בני עבר היום חיסון פוליו מוחלש בטיפות. אימי הינה חולה בדלקת פרקים ומטופחת על ידי סטרואידים. האם עדיף שלא תימצא בסביבתו מחשש להידבקות? במידה וכן במשך כמה זמן? תודה

שלום רב, השאלה היא האם אימך הינה מוגדרת כמדוכאת חיסון או לא וזה תלוי במינון, במשך הטיפול ואופן קבלת הטיפול בסטרואידים. על מנת לענות על שאלה זו יש להתייעץ עם רופא המשפחה שלה במידה והיא אכן מוגדרת ככזו, אין סיבה לנתק מגע באופן מוחלט, אך יש לשמור על כללי היגיינה - שהיא לא תחליף את החיתול שלו, שלא יאכלו מאותם כלי אוכל, הקפדה על שטיפת ידיים לפני ואחרי שימוש בשירותים ואכילה. הנגיף יכול להיות מופרש עד 6 שבועות. בברכה, ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות