חיסון נגד חצבת לילידי 1975 ו 1976

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

22/06/2017 | 14:59 | מאת: רות שחף

ילדי שנולד ב 1975 ,1976 קיבלו חיסונים כסידרם. אני מבינה שילידי שנתונים אלה קיבלו רק חיסון בודד. שאלתי: מה יעילות חיסון בודד והאם יש צורך בהשלמה לפני נסיעה לשבוע להולנד. תודה

שלום רב, חיסון בודד נותן הדנה ב-95% מהמקרים. יש המלצה כללית להשלים חיסון שני. עם זאת, אנשים עם מנה אחת שנוסעים למדינה בה המחלה אינה פעילה באופן מיוחד אינם נמצאים בתעדוף מבחינת מרפאות החיסונים כך שיתכן ולא תוכלו לקבוע תור. בכל מקרה אין המלצה להימנע מהנסיעה בשל אי קבלת החיסון. בברכה, ד"ר קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות