הקדמת חיסון פוליו לגיל 6 שבועות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

28/09/2013 | 09:55 | מאת: יהודית

שלום, הבן שלי נולד לפני 16 ימים. בטיפת חלב נאמר לי שהוחלט במשרד הבריאות להקדים את חיסון הפוליו ל-6 שבועות במקום בגיל חודשיים. השאלה האם אכן יש המלצה רפואית גרידא והצדקה לחסן תינוק כה קטן והאם הוא מסוגל להתמודד עם החיסון? האם אכן אתה ממליץ לעשות זאת? האם ישנו סיכון מוגבר לתופעות לוואי של החיסון בגיל זה ואם כן אילו? אני קצת חוששת. לציין כי תינוקי יונק ואין ילדים נוספים בבית. לתשובתכם אודה, חזור

30/09/2013 | 09:19 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

ניתן לחסן בגיל 6 שבועות, כמו כל חיסון אחר בגיל זה, אין סיכון מוגבר לתופעות לואיבגיל הינקות ואם הוא יונק אז מערכת החיסון שלו חזקה אף יותר בברכת בריאות

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות