חיסון פוליו

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

27/09/2013 | 19:58 | מאת: נילי

שאלתי אם ילדתי בת החמש שמחוסנת בנגיף המומת באה במגע עם ילד מחוסן בנגיף החי כיצד היא יכולה להדבק? ובמידה ונדבקה בחיסון ואני מחסנת אותה לאחר מכן זה לא כמו "פעמיים" חיסון? במידה וכן, זה לא מסוכן?

28/09/2013 | 09:36 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

ההדבקה בנגיף המוחלש היא כמו בנגיף ה"פראי" -דרך צואה -פה, קרי: ילדים 0כמו מבוגרים), לאחר עשיית צרכים במגע ביניהם יכולים להעביר זיהומים. אין סכנה ב"הדבקות פעמיים". הפעם הראשונה תייצר את החיסון במערכת העיכול ובפעמים הבאות הגוף ישמיד את הנגיף תוך זמן קצר (בין אם הוא חי מוחלש או פראי)

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות