חיסון פוליו בטיפות דרך הפה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

28/01/2017 | 16:35 | מאת: גאיה

שלום, שאלתי היא: בטיפת חלב מבקשים לשטוף ידיים היטב לאחר החלפת חיתול עם קקי לתינוק שקיבל פוליו בטיפות מכיון שהחיסון עובר דרכו. כיום הסבתות מטפלות בתינוקת במהלך היום ומה לעשות...לא תמיד זוכרות הנחיות כאלה ואחרות, לא משנה כמה נזכיר ונבקש. מה הסיכונים במידה וקורה מצב שאין הקפדה על שטיפת ידיים בתקופת החיסון? תודה.

שלום רב, אי הקפדה על היגיינת ידיים מגדילה את הסיכון של העברת הנגיף המוחלש בקיים בחיסון לסביבה. ככל וירוס זה יגיע לאדם אשר מחוסן נגד פוליו, אין בכך סכנה מיוחדת. ישנו כמובן סיכון, קיים אך קטן מאוד, שהוירוס יגיע לאדם שאינו מחוסן (אם בשל שלא קיבל חיסון, התחסנות לא יעילה או מחלה מדכאת חיסון). במקרה כזה, אותו אדם עלול לחלות בפוליו. לכן חשוב לחדד ולהקפיד על שטיפת ידיים. בברכה, ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות