תינוק

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

24/09/2013 | 12:39 | מאת: קרול

האם תינוק שעכשיו נולד לפני החיסון הראשון יכול לחלות בפוליו? והאם אחרי החיסון הראשון הוא יכול להיות רק נשא? תודה וחג שמח

26/09/2013 | 11:16 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

תינוק בן יומו מחסון ע"י הנוגדנים של האם שהועברו לו במהלך ההריון מהאם ובנוסף אם הוא יונק הוא ממשיך לקבל אותם דרך חלב האם הנוגדנים האלה מגינים עליו במשך מספר חודשים עד שהוא מפתח נוגדנים עצמאית. כל מי שנחשף לנגיף ( המוחלש או הפראי) יכול להיות נשא אם הוא מחוסן (תינוק בן יומו מחוסן, כאמור!) אז הוא לא יפתח את המחלה ומשך ה"נשאות" יהיה קצר יותר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות