מספר שאלות על פוליו

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

17/09/2013 | 14:21 | מאת: רינת

בני בן 8 ,רגיש במערת הנשימה ונוטה לחירחורים ואינהלציות בכל פעם שהוא חולה. הרופאה אמרה שלדעתה הוא לא אסמטי אלא מוגדר כרגיש ונתנה לו להשתמש במשאל פליקסוטייד כמניעה עד לחודש אפריל השנה. שאלתי היא- האם ניתן לחסן את הילד בחיסון החי המוחלש לפוליו כשהוא משתמש בפליקסוטייד( שהרי זה סטרואידים) .?? האם יש להמשיך בפליקסוטייד אחרי החיסון? אם צריך הפסקה עם המשאף- לכמה זמן? שאלה נוספת- אני רוצה לחסן אותו גם נגד השפעת. כמה זמן יש לחכות בין חיסון הפוליו המוחלש לבין חיסון השפעת??

23/09/2013 | 21:06 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

ניתן לחסן את הבן נגד פוליו, הסטרואידים הם בעלי השפעה מקומית בלבד.\אין צורך להמתין בין החיסונים

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות