האם צריכים עוד מנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

07/08/2013 | 23:45 | מאת: רינה

היי יש לי שני בנים בן 4 שנים ובן 6 חודשים שאלתי בטיפת חלב לגבי חיסון פוליו אמרו לי ששניהם קיבלו חיסון פוליו עם המחומשת האם זה מספיק או שהם צריכים לקבל עוד מנה?

08/08/2013 | 08:02 | מאת: ד"ר ערן קופל

רינה שלום, החיסון נגד פוליו בזריקה הניתן בשגרה עם עוד חיסונים (המחומשת) ניתן במועדים של גיל חודשיים, 4 ו-6 חודשים (זוהי סדרת החיסון הראשונית של 3 מנות המספקת הגנה נגד המחלה) וכן חשוב מאד לקבל את שתי מנות הדחף בזריקה בהתאם לגיל - בגיל שנה ובכיתה ב'. אם לא ניתנו חלק מהמנות ניתן להשלים את חיסוני השגרה בטיפת החלב הקרובה אליכם או בבית הספר דרך הספק של שירותי בריאות התלמיד. החיסון החי-מוחלש הניתן כעת במבצע החיסונים (בחלק מיישובי הדרום בשלב זה) הינו תוספת משלימה מעבר לחיסון הפוליו המומת שבשגרה, וזאת לילדים שנולדו לאחר 1.1.2004 הגרים ביישובים הללו. הרשימה המלאה של היישובים עם מפה מופיעה באתר המבצע 2 טיפות: http://www.health.gov.il/Subjects/vaccines/two_drops/Pages/Vaccination_centers.aspx רשימת טיפות החלב הפתוחות בהרחבה במבצע (שמונה עד שמונה מראשון עד חמישי, 8:00-12:00 בימי שישי): http://www.health.gov.il/Subjects/vaccines/two_drops/Pages/ListCenters.aspx הרשימה מופיעה גם בפייסבוק של משרד הבריאות ובמוקד קול הבריאות 5400* (כוכבית 5400). בברכה, ערן

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות