שאלה לגבי סיטואציה מורכבת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

11/09/2013 | 07:56 | מאת: אלעד

שלום רב, אשתי גדלה בקנדה. איננו יודעים האם חוסנה נגד ולכן ערכנו בדיקת דם. התוצאות היו שהי מחוסנת נגד פוליו מסוג 1 אך לא נגד 2 או 3. (פוליו מסוג 1 גדול מ-32 , ובשניים האחרים פחות מ-8 ). אשתי בטיפולי הפריה ותחילת הריון, ובנוסף יש לנו ילד בן 3 אשר אשתי מחליפה לו חיתולים מידי יום. שאלותי הן: 1. האם חיסון הילד בנגיף המוחלש, בשעה שאשתי מחליפה לו חיתולים והיא בתחילת הריון, והיא אינה מחוסנת נגד פוליו מסוג 3 הכלול בחיסון המוחלש, עלול לסכן, אפילו במעט, את ההריון. 2. האם מומלץ לאשתי לקבל בעצמה את החיסון המוחלש? אודה לתשובתכם בכדי שנוכל להחליט האם לחסן את הילד ו/או האישה. תשובה עם נימוקים מדעיים במידת האפשר.

11/09/2013 | 09:23 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

אין סכנה להריון מחיסון הילד בנגיף המוחלש, ניתן וצריך לחסן את הילד אם אשתך אינה מחוסנת (זה תמוה קצת, כי בקנדה מחסנים כמו בכל העולם המערבי, נגד כל הזנים) ניתן לחסנה כעת

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות