הפסקתי לעשן!

דיון מתוך פורום  ייעוץ טלפוני לגמילה מעישון

06/10/2013 | 07:35 | מאת: דוד חייבס-רט

רציתי לומר תודה למנחי הסדנא, אני לא מעשן כבר מעל חודשיים, וזה באמת שינוי רציני בחיים! אחד הדברים שעוזרים לי חוץ מהסדנא והכדורים הוא שבסוף היום אני מעשן נרגילה. אמרו לי שהמים בנרגילה סופגים את כל הרעלים ולכן זה עישון שהוא "נקי" יחסית. מציע גם לאחרים לנסות.

06/10/2013 | 14:11 | מאת: יפה דובי

דוד, אתה בחי בסרט.. עישון נרגילה מזיק כמו אם לא יותר מעישון סיגריות. מעבר לחומרים רעילים (שלא עוברים סינון בנרגילה, בניגוד לסיגריה) בנרגילה יש טבק, מה שלמעשה מעורר מחדש את הקולטנים במוח, אשר נגמלו כבר מניקוטין..כלומר, אתה מסכן את הפסקת העישון שלך. הייתי ממליצה לך להמנע מהרגל זה. ואנא, אל תמליץ לאיש על כך. בהצלחה

שלום דוד בדומה אליך מעשנים רבים חושבים שהנרגילה היא סוג של עישון בריא או "נקי" כפי שרשמת. דיעה זו רווחת משום שהעשן ותוצאי הפירוק שלו עוברים סינון דרך מים ותהליך של בעבוע. אבל זו ממש טעות, אמנם קיים רכיב קטן של סינון המים אך מול זה קיים נזק אחר: המים יוצרים לחות, דבר שמקל על מעבר העשן בדרכי הנשימה וגורם למעשנים לשאוף מלוא ריאותיהם. למעשה מגביר את עוצמת שאיפתו. אם בעישון סיגריה נוצר גירוי בגרון, הרי שעישון נרגילה נעים יותר בשל הרטיבות, אך מסוכן באותה מידה ואפילו יותר. חשוב לזכור: ניקוטין מצא בטבק,והוא החומר הממכר. ברגע שהוא קיים ונצרך בעישון הוא בעצם מקיים את מנגנון ההתמכרות הפיזיולוגי. כך גם בעישון טבק במקטרת, סיגר וכד'. אתה לא מעשן כבר חודשיים, כל הכבוד ומאחלים שתצליח לשמור על ההישג הגדול הזה ולספר לנו בעוד 10 חודשים שאתה לא מעשן כבר שנה !!! שיהיה בהצלחה

מנהלי פורום ייעוץ טלפוני לגמילה מעישון