מרקם השד

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

16/01/2014 | 01:44 | מאת: סיגל

אני בת 49 באופן כללי בריאה- קצת יתר לחץ דם מנוהל עי תרופות ברצוני לבדוק מהו מרקם השד שלי על מנת לא לבצע ממוגרפיות מיותרות במקרה של צפיפות שד גבוהה הפעם האחרונה שבצעיתי ממוגרפיה היתה לפני כחמש שנים האם יהיה רשום שם בקוד מסוים כי באופן רגיל וברור לא רשום דבר בקשר לכך

שלום סיגל, מרקם השד בגילך עדיין נתון לשינויים. בעשור בין 40 ל-50, שד בד"כ עובר את השינוי משד צפוף יותר לשד שומני יותר. על כן ממוגרפיה , אותה ביצעת לפני מס' שנים אינה רלוונטית. יתכן ואז שד היה צפוף והיום כבר לא. מאחר ואת מאד קרובה לגיל 50, הייתי ממליצה ללא שום ספק לעבור בדיקת ממוגרפיה ובמידה ויימצא ששדך עדיין צפוף, גם בדיקת US. באופן כללי בגילך, בלי להתייחס לנתונים האישיים שלך (כי אין לי אותם), אני ממליצה לעבור את שתי הבדיקות היחד הכדי לעלות את אחוזי גילוי המוקדם.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול