פענוח של ממצא בממוגרפיה

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

28/10/2013 | 18:46 | מאת: יפה

אני בת 55 ועשיתי בדיקת ממוגרפיה ובסיכום בדיקה היה כתוב שבצד שמאל קיימת קשרית בלתי מוגדרת מאחורי הפיטמה וממולץ להפנות אותי לצילום ממוגרפיה נוסף-אבחנתי.קבעתי תור כבר לעוד יומיים אבל אני בחרדה מה הכוונה בממצא שנמצא?אשמח לקבל תשובה בדחיפות כי אני בלחץ אין במשפחתי מחלת סרטן.תודה מראש

במקרים בהם בממוגרפיה ישנו ממצא לא ברור מקובל להזמין את הנבדקת לצילומים נוספים מכוונים ולעיתים גם לבדיקת סונר. לא ניתן על פי התיאור בפנייתך ומבלי לראות את המילומים עצמם לקבוע את טיבו של הממצא (רקמת שד או גוש אמיתי), עלייך להמתין לסיום הבירור ההדמייתי.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול