גידולים שפיריים

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

05/10/2013 | 15:34 | מאת: שולמית

אני בת 52,לפני 15 שנה הוצאו ממני משני הצדדים פיברואדנומות.כעת בממוגרפייה נמצא בצד אחד קישרית 1סמ.birads ממצא שפיר.שאר הבדיקות תקינות וגם הסונר תקין.בשיחה עם הרופאה נמסר לי לבוא עוד חצי שנה לביקורת ואולטרא סאונד בעוד שנה.האם זה מספיק?האם זה יכול לגדול בנתיים למשהו סרטני?במקביל נמצאה לי ציסטה בשחלהכך שאני בלחץ,,,

שלום שולמית במקרים בהם יש ממצא ממוגרפי בעל סבירות גבוהה מאוד לשפירות מקובל לבצע מעקב (ממוגרפיה אולטראסאונד או שנים יחד) על נמת לוודא שאכן אין שינוי. קשה לי לדון באופן ספיציפי על הקישרית שנצפתה בבדיקתך משום שאינני יכולה לראות את הצילום עצמו אך לפי הניסוח שתיארת בפנייתך הרדיולוג המפענח סבור שמדובר בממצא שפיר לחלוטין, תמיד רצוי להשוות לבדיקות קודמות אם ישנן ובמידה ומדובר בממצא יציב הרי שהסבירות לשפירות גדולה עוד יותר.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול