ההסתיידויות קלות

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

08/08/2013 | 22:42 | מאת: ג

שלום, בת 60 בריאה. נמצא ההסתיידויות קלות בשד ימין. הרופא הפנה לביופסיה תוך הסבר שרק ביופסיה מבוססת ממוגרפיה תתאים ולא ביופסיה מבוססת אולטרסאונד. להלן 3 שאלות. 1. האם זה סביר שרק ביוספיה מבוססת ממוגרפיה תתאים? ומה זה אמור? 2. באילו מקומות בארץ אני יכולה למצוא את הבדיקה הזו? 3. אם אני רוצה לפנות לרפואה הפרטית כדי לקצר תהליכים, היכן מוצאים את המכשיר הזה?

הסתידויות נראות לרוב בממוגרפיה בלבד ואכן המקובל הוא לבצע ביופסיה בהכוונת ממוגרפיה (באולטראסאונד לרוב לא רואים את ההסתידויות אלא אם גסות או רבות). בביופסיה בהכוונת ממוגרפיה הנבדקת שוכבת על הבטן, במיטת הביופסיה יש פתח מיוחד לשד הנבדק שנמצא בקומפרסיה (כמו בממוגרפיה), מבצעים צילומים על מנת להתמקם באיזור ההסתידויות ובהתאם ממקמים את מחט הביופסיה. הבדיקה מתבצעת לאחר הזרקת הרדמה מקומית (דומה לרופא שיניים). המיכשור לביופסיה מסוג זה נמצא ברוב בתי החולים בארץ, לא ידוע לי על קליניקה פרטית שברשותה מיכשור לביופסיה.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול