תוצאות ביופסית שד

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

08/08/2013 | 16:21 | מאת: עדי

במכתב התשובה לגבי ביופסית שד (בעקבות גילוי גושים בממוגרפיה)נכתב Intraductal papillary lesion מה זה ?

שלום עדי, intraductal papillary lesions שייך לקבוצת גידולים שפירים בד"כ נקראים פפילומה. בד"ר ממליצים על הוצאה שלמה (כריתה ) של גידולים אלו. היום קיימות שתי אופציות : 1. כריתה כירורגית מסורתית 2. כריתה מלעורית באמצעות מכשיר INTACT BLES , כריתה זו מתבצעת באמצעות מכשיר מיוחד דומה לביופסיה רגילה , דהינו חתך זעיר , הרדמה מקומית בתנאי מרפאה. הגידול צריך לענות לקריטריונים מסוימים שפעולה דורשת , כגון גודל הגידול (עד 2 ס"מ ), מרחק מעור ומפטמה. אני ממליצה לך להתיעץ עם הכירורג שד שמכיר את שתי השיטות.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול