נוזל עכור מהשד

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

08/07/2013 | 21:34 | מאת: נעמה

אני מבקשת לשאול, אימי בת 74 גילתה הבוקר בבדיקה שעשתה בעצמה שיש נוזל עכור בצד אחד ( צבע שחור / חום /ירוק) ובצד השני בצבע קרם . יש לציין שבבדיקות דם שנערכו ESR 54 ו CRP כמעט 4 . האם זה בגלל מה שנמצא בשד ? מה זה אומר ? לפני כשלושים שנה היה אותו דבר והיא היתה אמורה לעבור ניתוח אך בגלל לחץ דם גבוה הניתוח התבטל וההפרשה נעלמה מעצמה. זה יכול להיות גם סרטני חלילה ? תודה על עזרתכם נעמה הדואגת

הפרשות מהפטמה לא מעידות בד"כ על סרטן. הסיבות להפרשה הן מרובות ובד"כ שפירות. אולם על אימך לגשת לכירורג שד עם ממוגרפיה וסונר שדיים עדכניים על מנת לברר את הסיבה להפרשה ולטפל בהתאם.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול