תוצאות בדיקת שד

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

18/05/2014 | 20:07 | מאת: נועה

שלום רב ד"ר אימי חלתה בסרטן השד בגילי, גיל 36 ונפטרה ממנו בגיל 39. אין מקרים נוספים במשפחה ואחותי בצעה בדיקת נשאות ואינה נשאית. אני טרם ביצעתי. אני נבדקת בבדיקת ידנית של כירורגית שד אחת לחצי שנה והיא תמיד שולחת אותי גם לUS בגלל מבנה שד צפוף. הפעם היא החליטה לשלוח אותי גם לממוגרפיה על אף גילי הצעיר משום שזהו הגיל שאימי חלתה. בבדיקה עלה: בממוגרפיה שני צדדים: מבנה פיברוגנדולרי צפוף של רקמת השד, מוריד מרגישות הבדיקה. על רקע זה - אין גושים חשודים ואין עיוות מבני. בזנב של שד שמאל על גבול השריר הודגמה קשרית קטנה, קרוב לוודאי קשרית לימפה קטנה. אין הסתיידויות קבוצתיות. העור תקין. בבדיקת US: ללא עדות לגושים סולידיים או ציסטיים חשודים. בבית השחי - ללא עדות לקשרי לימפה פתולוגיים. בדיקה ראשונה. סיווג על פי BI-RADS מתאים ל-3. בשל סיפור משפחתי מומלץ המשך מעקב לאחר קשרית ע"י צילום בתנוחה US+LT OBL בעוד 6 חודשים. האם קיים חשד לגידול סרטני?

שלום נועה , קצת קשה לי לענות על שאלתך בפורום מבלי לבדוק אותך ולראות את כל הצילומים. על פניו , חשד הוא אפסי , אבל אם לאור ההיסטוריה שלך קיים ממצא כלשהו , ניתן לנסות ולברר אותו יותר לעומק , באמצעות MRI או אולטרה סאונד תלת ממדי , אוטומטי .

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול