תוצאות בדיקת ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

08/05/2014 | 16:22 | מאת: ליאת

שלום, בבדיקת ממוגרפיה ואולטרה סאונד נמצא בשד ימין, לגבי הרקמה: "באיזור רטרואריאולרי הודגמה סמיכות אסימטרית,שפירה רנטגנית. וגם BIRADS: 2 ממצא שפיר. לעומת זאת באולטרה סאונד "לא הודגם כל גוש סולידי או ציסטי" וגם: BIRADS : 1 - בדיקה תקינה. מה זה אומר ? האם הבדיקה תקינה ? האם זה מעיד על משהו שיכול להדאיג בעתיד ? מה מומלץ לעשות עכשיו או בעתיד ? בברכה ליאת

ליאת שלום לעיתים ממצאים שנראים בממוגרפיה לא באים לביטוי באולטרה סאונד ולהיפך, על פי התשובה שתיארת בדיקתך תקינה וללא ממצא חשוד, יתכן שהאסימטריה שתוארה בממוגרפיה הינה רקמה בלוטים בלבד.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול