ממוגרפיה או אולטראסאונד מה ההבדל ?

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

29/04/2014 | 18:03 | מאת: טופז

ד"ר שלום רב! אימי התלוננה על כאבים בשד שמאל,היא הלכה לרופאת משפחה אשר הפנתה אותה לבדיקת ממוגרפיה קיבלנו את תוצאות הבדיקה להלן תוצאות הבדיקה: שד ימין: לא נראו גושים ברקמה הרכה,לא נראו הסתיידויות פתולוגיות,רקמה פברוגלאנדולארית-תקינה,צל העור והפטמה-תקינים,צינוריות(ducts)-תקינות,רושם:ללא ממצא חריג בבדיקה שד שמאל: קיימת קשרית זעירה ללא אופי חשוד בחלק מדיאלי של השד. לא נראו הסתיידויות פתולוגיות. רקמה פברוגלנדולרית-תקינה,צל העור והפטמה-תקינים,צינורית ducts)(-תקינות, רושם: הערכת הממצא:שפיר מבחינה רנטגנית המלצות: המשך מעקב לפי שיקול קליני...

29/04/2014 | 18:05 | מאת: טופז

בהמשך למה שכתבתי , השאלות שלי הם , מה המשמעות של תוצאות הבדיקה והאם מומלץ לאמא שלי לעשות גם בדיקת אולטרסאונד , מה ההבדל ?

שלום טופז, בפיענוח של ממוגרפיה אין בסה"כ מה שנראה חשוד אך אימך צריכה להבדק ע"' כירורג ולהשלים את הבדיקה באולטרה סאונד שד

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול