אוסטאופרוזיס, בחורה בת 33
דיון מתוך פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס
שלום הנני בת 33 משקל תקין ורזה. 1.74 גובה, משקל 56 ק"ג לאמא שלי אובחן אוסטאופרוזיס בגיל 56. בעקבות זאת ביצעתי גם אני בדיקת צפיפות ויצא אוסטאופניה בירכיים מינוס 2.4 ואוסטאופרוזיס בעמוד השדרה מינוס 3.0 רופא המשפחה נתן לי בדיקות דם שונות ( כימיה, הורמונים וכו' ) ושתן 24 שעות לסידן וכולן היו תקינות. בעקבות האוסטאופרוזיס רופא המשפחה המליץ שאקח כדורי סידן. התחלתי לקחת 400 מ"ג סידן ביום כי הסתבר שאני כבר 7-6 שנים צורכת מעט מאוד סידן בתזונה ( לפני כ 6-7 שנים הפסקתי כמעט לחלוטין לאכול גבינות וחלב כי הרגשתי שזה עושה לי לא טוב. עד אז אכלתי הרבה גבינות ). האם יכול להיות שבגלל 6 שנים ללא גבינה נהיה לי אוסטאופרוזיס?! כמו כן אשמח לדעת האם בגיל 33 אני עוד יכולה לעלות את הצפיפות של העצם ולהחזיר אותה לתקינה בבדיקות הבאות - אם אקח הרבה סידן ואעשה יותר פעילות גופנית. האם אפשר עדיין בגיל 33 לעלות צפיפות או שאיחרתי את הרכבת וזה רק בגיל צעיר יותר ובילדות? אם בגיל 33 יש לי מינוס 3 האם זה אומר שבגיל 60 אני אתפרק לחלוטין? תודה רבה ( אני מודאגת קצת ...)
לאיילת רביד שלום רב, את לא סובלת מאוסטיאופורוזיס אלא את בעלת צפיפות עצם נמוכה לגילך, כנראה בגלל גורמים תורשתיים. כדאי להרבות בפעילות גופנית, אך לא להפריז, לאכול תזונה מאוזנת, לדאוג לרמת ויטמין D תקינה בדם, לא לעשן. כל הפעולות האלה יסייעו לשמירה על מסת עצם. כאשר תגיעי לגיל המעבר תקבלי טיפול תרופתי למניעת איבוד העצם. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום
תודה רבה ד"ר איש שלום על תשובתך. ובכל זאת נשארתי קצת מבולבלת. לדבריך אינני סובלת מאוסאופרוזיס. עם זאת על הבדיקת צפיפות עצם כתוב אוסטאופניה בירכיים מינוס 2.4 ואוסטאופרוזיס בעמוד השדרה מינוס 3.0 . האם זה רק עניין של מבנה רזה? האם העובדה שלא אכלתי גבינה וחלב כבר 6-7 שנים יתכן וגרמה לכך? כמו כן , אני בת 33. במידה ואעשה את מה שאת מציעה - ספורט, תזונה טובה ( בכוונתי לקחת כדורי סידן ), אני לא מעשנת וכו' - האם בגיל שלי אני יכולה עדיין לעלות את הצפיפות או שאני צפויה להגיע לגיל 50 עם צפיפות נמוכה מאוד? הרופא משפחה הציע שאולי אתחיל לקחת פוסלן. האם כדאי בגיל 33?
לאיילת רביד שלום רב, להלן תשובות לשאלותיך: האם זה רק עניין של מבנה רזה? זה בעיקר עניין של תורשה. 75% מצפיפות הצם נקבע על ידי גורמים תורשתיים והיתר על ידי גורמים סביבתיים. האם העובדה שלא אכלתי גבינה וחלב כבר 6-7 שנים יתכן וגרמה לכך? לא, כי כפי שאמרתי העיקר זו תורשה, אך זה מנע את מיצוי הפוטנציאל החיובי אשר טמון בתזונה. כמו כן , אני בת 33. במידה ואעשה את מה שאת מציעה - ספורט, תזונה טובה ( בכוונתי לקחת כדורי סידן ), אני לא מעשנת וכו' - האם בגיל שלי אני יכולה עדיין לעלות את הצפיפות או שאני צפויה להגיע לגיל 50 עם צפיפות נמוכה מאוד? את תגיעי לגיל 50 עם צפיפות עצם טובה יותר מאשר אם תמנעי מלעשות את הדברים האמורים. הרופא משפחה הציע שאולי אתחיל לקחת פוסלן. האם כדאי בגיל 33? לא מומלץ להתחיל בטיפול בגיל זה. איש לא הוכיח שזה מועיל. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום