תת-פעילות של בלוטת התריס ואלטרוקסין

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

27/06/2004 | 23:28 | מאת: קארין שרעבי

שלום רב! גילי הוא 22 ולאחרונה בבדיקות דם שעשיתי, נמצא כי אני סובלת מתת-פעילות של בלוטת התריס. התחלתי טיפול תרופתי ב 9/6/04 באלטרוקסין ויש לי בהקשר לכך מספר שאלות: האם תת-פעילות של בלוטת התריס יכולה להיות ההסבר למגמת העלייה התמידית במשקל אצלי (למרות שהייתי רזה עד גיל 17 לערך)?, אני לוקחת במקביל גם גלולות למניעת הריון (יסמין) להסדרת המחזור, האם יש חשש לכך שזה ישבש את השפעת האלטרוקסין? מאז שהתחלתי לקחת את האלטרוקסין, אני חשה ברעב מוגבר וחוסר יכולת לשלוט על האוכל ועליתי כשני קילו. שאלתי היא: האם לא אמור לקרות ההיפך, כלומר ירידה במשקל? ואם כן, תוך כמה זמן? אודה לכם מאוד על תשובתכם, ואוסיף לציין כי עניין זה מטריד אותי עד מאוד.

11/07/2004 | 00:18 | מאת: פרופ' איש שלום

לקארין שרעבי שלום רב, תת פעילות של בלוטת התריס הנה מצב קל לטיפול. טיפול באלטרוקסין מחזיר את רמת הורמוני בלוטת התריס לתחום התקין. אם המינון של התרופה מותאם היטב הטיפול לא אמור לגרום לשינוי בתיאבון ו/או לעליה במשקל. שימוש בגלולה למניעת הריון לא מונע השפעה של האלטרוקסין, אך עשוי לחייב להגדיל את המינון הטיפולי של אלטרוקסין. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

28/07/2004 | 00:35 | מאת: מלי

ד"ר צופיה איש-שלום, שלום לך, הנני בחורה בת 25 ומזה שנה וחודשיים נוטלת אלתרוקסין, במאי 2003 כאשר אובחנה אצלי תת הפעילות בבלוטת התריס רמת ה- tsh היתה 16.98 ורמת ה-t 4-free היתה 0.8 המינון ההתחלתי שקיבלתי היה 50 מ"ג ליום.לאחר חודשיים רמת ה- tsh ירדה ל-2.08 לאחר מכן בבדיקת הדם שערכו לי באוקטובר 2003 (חמישה חודשים לאחר התחלת הטיפול באלטרוקסין) רמת ה-tsh עלתה ל- 5.71 ורמת ה-t 4-free ל- 1.2 כתוצאה מכך רופאת המשפחה העלתה לי את מינון האלתרוקסין כך שפעמיים בשבוע נטלתי 100 מ"ג בכל יום ובשאר הימים 50 מ"ג ליום,(זהו המינון אותו קיבלתי עד לאתמול). בדיקת הדם שביצעתי חודשיים לאחר מכן הראתה רמת tsh של 3.18 ולכן רופאת המשפחה החליטה שאמשיך ליטול האלתרוקסין במינון זה. לפני מספר ימים ביצעתי שוב בדיקת דם מאחר ובחודש האחרון חשתי בעייפות יתר, טשטוש בראיה וכאבי ראש, עליי לציין כי מאז שגילו אצלי את תת הפעילות בבלוטת התריס החלה אצלי עלייה במשקל (עליתי 10 ק"ג במהלך השנה וחודשיים האחרונים) כאשר אני שומרת על כושר ותזונה נכונה ומשתדלת שלא להתקרב למאכלים משמינים. בנוסף מזה כשבוע וחצי שאני משלשלת, בדיקת הצואה יצאה תקינה. בדיקת הדם שביצעתי השבוע הראתה כי רמת ה- tsh עלתה לכדי 103.23 ורמת ה-t4-free ל- 0.7 (אציין כי את הרמות הנ"ל העתקתי מתדפיס תוצאות בדיקות הדם שקיבלתי היום מרופאת המשפחה). אציין כי אני מאוד אחראית ולא שוכחת ליטול בכל בוקר אלתרוקסין וזאת עוד טרם ארוחת הבוקר מאחר ורופאת המשפחה הסבירה לי כי כך זה נספג יותר טוב בגוף. אני מאוד מודאגת מתוצאות בדיקות הדם, וקבעתי תור לאינדוקרונולוג (מקווה שהאיות נכון...) ליום רביעי הקרוב לפרופ' גרוס דוד בהדסה עין כרם.למרות שרופאת המשפחה ציינה בפניי כי אין צורך בהתייעצות במומחה ומה שצריך לעשות זה פשוט להעלות את מינון האלתרוקסין ל- 100 מ"ג ליום. אשמח לקבל חוות דעתך בנושא. תודה מראש, מלי.

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס