שאלה לד"ר

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

25/12/2002 | 13:30 | מאת: אסף

ד"ר שלום נהוג לומר כי בתהליך איבוד העצם נכלל גם כאחד הסיכונים צריכת חלבון גבוהה ובמיוחד זו מהחי , האין סתירה בכך שהחלב הוא מומלץ כמקור לסידן וחלבון והוא מקור מן החי ? האם לא מומלץ להגזים בצריכת חלב ? תודה

26/12/2002 | 17:45 | מאת: פרופ' איש שלום

לאסף שלום רב, כל צריכה תזונתית צריכה להיות מאוזנת והגזמה אכן מזיקה. עם זאת אין כל סיכון של שימוש בחלב כמקור סידן וקבלת כ- 1000 מג' סידן ממקור מוצרי החלב ללא כל חשש מנטילה עודפת של חלבון מן החי. סוגית החלבון מן החי עדיין לא הוכחה בודאות כגורם מזיק והנושא בדיון בקרב החוקרים בתחום. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס