בדיקת A1C

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

19/12/2015 | 21:08 | מאת: גליה

שלום רב אני בת 51 בריאה בדרך כלל. בדיקת סוכר בצום-90, A1C-5.8, קיימת הסטוריה משפחתית של סוכרת מצד האם. לפני שנה בערך עשיתי העמסת סוכר 50 והתשובה הייתה 170 שזה מעט גבוה ורופאת משפחה לא ידעה לענות לי על זה כיוון שהבדיקות בצום אצלי תקינות. אולי תוכלי לומר לי מה אני אמורה להבין מבדיקות אלה? למה A1C 5.8 למרות שאני שומרת על תזונה בריאה ללא סוכר ומשקל תקין ופעילות גופנית?

ההגדרה של סוכרת אחרי העמסת סוכר היא רמה של 200 מג/דל. מכיוון שהתוצאה שלך היתה 170 אין לך סוכרת. המספרים האלה מספרים לנו שאת צריכה להקפיד על פעילות גופנית ולהמעיט באכילת פחמימות.

מנהל פורום טיפול בסוכרת