שאלה על סכרת

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

03/12/2014 | 13:01 | מאת: טלי

בת 43 בריאה לא מעשנת. לא שותה אלכוהול ושומרת על תזונה בריאה. אני שוקלת 70 וגובה 163. בבדיקת דם שיגרתית יש לי אנמיה מחוסר ברזל עם פריטין 5 (ויתר הבדיקות של בירור אנמיה בערכים תקינים ).בנוסף קיבלתי תוצאות קצת גבוהות של המוגלובין 1C : באחוזים התוצאה- 5.9 ובמספרים התוצאה - 41.0 השאלה שלי- האם זה צריך להדאיג אותי כהתחלה של סכרת ? ומה צריך לעשות? לציין שאין במשפחה חולי סכרת.

26/12/2014 | 09:17 | מאת: פרופ' משה קרפ

שלום טל אמנם רמת הA1C תקינה אך היא יכולה להיות נמוכה בגלל האנמיה לאישור אבחנה יש לבצע בדיקת סוכר בצום ו 2 שעות אחרי ארוחה של 75 גר. בברכה

מנהל פורום טיפול בסוכרת