חוות דעת על בדיקה שעברתי

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

26/08/2014 | 08:39 | מאת: תקוה

שלום רב, שמי תקוה ואני בת 49. בעבר אובחן אצלי גידול במעי הגס, שהתגלה בזמן ונותחתי ומאז עברו 7 שנים ואני במעקב. במסגרת בדיקת מעקב אונקולוגית נמצא ממצא בבלוטת התריס, עברתי בדיקת FNA בשנת 2008 והבדיקה יצאה שפירה. מאז אני במעקב. בבדיקה האחרונה שנעשתה בפברואר 2014 נלקח נוזל צ'יסטי לבדיקה אבל לא היה מספיק חומר והרופאה המליצה לערוך בדיקת אולטרסאונד נוספת כעבור כחצי שנה. בבדיקה שנערכה באוגוסט 2014: אונה ימנית בגודל 4.2 * 1 * 1.4 ס"מ, עם מס' קישריות היפואקוגניות הגדולה 1.1 ס"מ, אחת הקישריות 0.7 ס"מ מכילה מרכיב סולידי אונה שמאלית בגודל 4.2 * 1.2 * 1.2 ס"מ עם קישרית היפואקוגנית זעירה בגודל 0.3 ס"מ. בלוטות רוק לסתיות תקינות ולא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. כמו כן הרופאה המליצה לשלוח אותי שוב לבדיקת FNA ורציתי לדעת מה דעתך, האם כדאי לחכות חצי שנה ולערוך אולטרסאונד או לעשות את הבדיקה שוב? אודה לך על תשובתך. בברכה, תקוה

08/09/2014 | 18:40 | מאת: פרופ' משה קרפ

שלום תקוה אני מציע שתפני טלפונית לרנדוקרינולוגית שלנו בDMC בשם מיה איש שלום ביום חמישי אחר הצהרים משעה 1600 תגידי למזכירה שתענה לך כי זו בקשתי הטלפון 036900333 ,לאחר הודעה מוקלטת קצרה תקבלי את המזכירה והיא תפנה אותך שנה טובה

מנהל פורום טיפול בסוכרת