הורדת הרף העליון של HBA1C

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

17/07/2013 | 10:45 | מאת: גפנית

לאחרונה ירד הרף העליון של HBA1C ל5.7.ההורדה הזו מביאה לכך שחולי סכרת 2 שהיו לכאורה מאוזנים (HBA1C-5.8-6.0 יזדקקו לטיפול תרופתי. אולי מישהו מהמוממחים יכול להבהיר מהי מהות הורדת הרף הזו? מדוע זה הוחלט פתאם? מדוע מתרחשת כל הזמן הורדת הרף? והחל מאיזו רמה חייבים להתחיל טיפול תרופתי?

17/07/2013 | 11:47 | מאת: פרופ' משה קרפ

יש פער בספרות לשאלה מה הוא היעד הרצוי לHBA1C לסוכרת מסוכ 1 היעד הוא 6.5 לסוכרת מסוג 2 ללא סיבוכים גם כן אבל פחות מ7 לגבי סוכרת סוג 2 מבוגרים עם סיבוכים גם כן 7 הערכים במעבדה הם לצרכי המעבדה בלבד בברכה

17/07/2013 | 12:38 | מאת: שלמה

אם לי יש c1.6.4 ואני לוקח כדור אחד האם זה נכון ובסדר אנא תשובתך תודה רבה

מנהל פורום טיפול בסוכרת