כולסטאטומה- האם היא חזרה?

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

25/09/2016 | 22:33 | מאת: אברהם

לפני 1.5 שנים לבני שהיום הוא בן 6, התגלתה כולסטאטומה (ככל הנראה מולדת)באוזן שמאל ובוצע לו TYMPANOMASTOIDECTOMY. מאז הוא במעקב צמוד. לפני 8.5 חודשים (7.5 חודשים לאחר הניתוח) בוצע MRI -תקין ללא עדות לכולסטאטומה. לפני מס' ימים MRI נוסף. הפיענוח: "עכירות במסטואידים דו"צ יותר משמאל עם תכונות כולסטיאטומה במסטואיד שמאלי, שלא נצפתה ב- 7.1.16. פרט לכך בגדר הנורמה". אשמח לשמוע את דעתך- האם המצב מחייב ניתוח? מה המשמעות של עכירות דו"צ- האם זה אומר שגם אוזן ימין בסכנה? מה דרך הפעולה בה היית ממליצה לפעול?

שלום לפי MRI יש כולסטאטומה ויש לבצע ניתוח חוזר. העובדה שיש עכירות באוזן השניה ב MRI אינה מצביעה על כולסטאטומה אולם לאנשים עם כולסטאטומה יש בהחלט נטיה רבה יותר לפתח כולסטאטומה ומחלות אוזן כרוניות אחרות באוזן השניה בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן