אבדן חוש הטעם לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

27/06/2016 | 02:17 | מאת: דב

ד"ר נכבדה, בני בן ה-13 עבר לפני יומיים ניתוח מסטואידקטומיה באוזן ימין והחדרת כפתור באוזן שמאל. מאז הניתוח הוא מתלונן על אבדן חוש הטעם. יצוין כי אוזנו עדיין חבושה. האם יש קשר בין הדברים? האם חוש הטעם יחזור? תודה מראש לתשובתך.

שלום חוש הטעם יחזור, לא לדאוג! באוזן עובר עצב קטן האחראי לאספקת חוש הטעם למחצית הלשון הקידמית מאותו צד. בניתוחי אוזן עצב זה תמיד מעורב, לעיתים מספיק להזיזו ולעיתים הוא מעורב במחלה ויש להקריבו. אין זו בעיה לטווח היותר ארוך ומרבית המטופלים אף לא חשים בבעיית הטעם בטווח הקצר. ככרכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן