שתל על רקע מחלת מנייר

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

06/02/2016 | 13:05 | מאת: אפרת

יש לי ליקוי שמיעה עמוק בשתי האוזניים מלידה.מרכיבה מכשירי שמיעה בשתי האוזניים.ברקע מחלת מנייר מלפני 30 שנה. היו סחרחורות קשות במשך זמן רב . בעזרת בטה סרק הן פסקו.כרגע לא מסתדרת עם מכשירי השמיעה ואני שוקלת ללכת לכוון השתל באוזן שמאל שאין בה כמעט שרידי שמיעה.האם הסחרחורת עלולה לחזור?

שלום השתלה שבלולית מועילה מאד למטופלים הסובלים מליקוי שמיעה קשה-עמוק וחרשות כל רקע מחלת מנייר. אין ראיה כי הסחרחורת חוזרת עקב השתלה שבלולית והשתלה שבלולית לא משנה ככל הנראה את המהלך העבעי של הסחרחורת במנייר למעט שיקום השמיעה. בהצלחה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן