שקיעת עור התוף

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

14/01/2016 | 16:01 | מאת: עומר

פרופסור שלום רב,סובל מדלקת אוזן תיכונה כרונית מילדות עברתי לפני שנה וחודשיים ניתוח מסטואידקטומי וטימפנופלסטי בשמאל עקב כולסטאטומה, כמו כן באותו מועד עברתי ניתוח צינוריות בימין עקב שקיעה באטיק, מרכיב מכשיר שמיע בשמאל. ביצעתי mri בחודש אוקטובר האחרון בו נמצאו ממצאים לא חד משמעיים של כולסטאטומה בשתי האוזניים. ביקורת מהיום אוזן שמאל תקינה ובימין לאחר שהוצאה בה הצינורית יש כיס שקיעה אטיקלי עמוק ללא קרן, מדוע אין אפשרות לנתח את האוזן ולהרים חזרה את עור התוף? מדוע צריך לראות אם זה מגיע למצב של כולסטאטומה גם בימין? תודה פרופסור.

שלום שקיעת עור תוף הינה מצב ממנו מתפתחת כולסטאטומה. אכן לא תמיד יכולה החדרת צינורית איוורור למנוע כולסטאטומה שכן הנטיה של עור התוף לשקוע אתל אנשים בהם שוקע עור התוף לא מושפעת לרוע המזל מהעובדה שבוצע ניתוח כזה או אחר ולאחר יציאת הצינורית (זה לוקח 6-8 חודשים במממוצע) אם עדיין הנטיה לשקיעה קיימת עור התוף ישקע מחדש. אם אכן זה המצב אצלך וסביר שזה המצב, שכן המחלה אצלך ממושכת מאד (כלומר הנטיה לשקיעת עור התוף עקשנית מאד), יתכן מאד שהצינורית יצאה ועור התוף שקע שוב והתפתחה כולסטאטומה בטרם הוחדרה מחדש צינורית. כמו כן יתכם שכאשר הוחדרה הצינורית כבר היתה כולסטאטמה באיזשהו מקום בחלל. זה קורה במיוחד במחלות מאד ממושכות. בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן