איבוד שמיעה 3 חודשים לאחר ניתוח כולסטאטומה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

02/01/2016 | 23:14 | מאת: שרון

אני כיום שלושה חודשים לאחר הניתוח. לוקח מי חמצן פעמיים ביום. השבוע הייתי במטווחים. לאחר יום יומיים הרגשתי שאני לא שומע באוזן של השמאלית של הניתוח. גם אם אני מנסה לשים את הטלפון הנייד אני שומע חלש חלש. יש לציין שלאחר הניתוח שמעתי מצויין ובבדיקת שמיעה שביצעתי הבדיקה הראתה שיש שיפור בשמיעה לאחר הניתוח. שאלתי היא כזו. א) מהן הסיבות לתופעה הזו של איבוד השמיעה? ב) האם יש תקווה להציל את השמיעה באוזן? ג) אשמח לקבל המלצה כרגע מה עליי לעשות. תודה רבה על עזרתך הכנה.

שלום לגבי תחושת אובדן השמיעה, קרוב לודאי שאין ממש אובדן שמיעה מוחלט אלא האוזן התמלאה הנוזלים (דבר צפוי אחרי הניתוח) או שחלה הצטלקות, ובעקבות זאת ההישג הניתוחי שהתבטא בשיפור שמיעה נעלם, באופן זמני או קבוע. מצב כזה ניתן לשיקום. אובדן מלא של השמיעה גם הוא יכול לקרות אחרי ניתוחי אוזן עקב מחלה כרונית, ובפרט כולסטאטומה כפי שללא ספק הוסבר לך בטרם הניתוח. אולם על מנת לדעת זאת יש לבצע קודם כל בדיקת שמיעה. בדיקת שמיעה ניתן לבצע בקופת חולים (יש צורך בהפנית הרופא המנתח) או באופן פרטי בכל מכון שמיעה המבצע בדיקות שמיעה - ועל זאת ניתן ללמוד בשיחת טלפון עם המכון. בכל מיקרה - במקביל עליך להודיע לרופא המנתח. בברכה פרפו לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן