בלוטת לימפה מעיקה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

29/10/2015 | 19:50 | מאת: יפה

אני בת 43. בעבר הייתה לי בלוטת לימפה צווארית אקטיבית (בצד שמאל של הצוואר). בוצע FNA ואומת. עברו מאז 10 שנים והבלוטה הסוררת גדלה למימדים של 2.6X0.8 ס"מ. היא לוחצת לי על הצוואר בצד שמאל וההרגשה היא כאילו מישהו מושך אותי בשיער מלמעלה באופן מתמיד. זה מקרין גם מתת לאוזן שמאל. לא הייתי חולה לאחרונה בשום מחלה זיהומית, לא דלקת בגרון ול דלקת שיניים ולא דלקת אזניים. זה גם לא כואב רק מציק ולוחץ. באולטראסונד תירואיד שעשיתי מצויין כי האיסטמוס ברוחב תקין ושתי האונות בגודל תקין אף הן וגם זרימת דם דו צדדית תקינה. אונה ימנית במידות 1.4X1.9X4.8 בלךק העליון מודגמת ציסטה זעירה בקוטר 0.2 ס"מ ואונה שמאלית 1.4X1.8X4.3. בחלק התחתון מודגם קשר ציסטי ברובו בעל בלט אקוגני שגודלו 0.6X0.4. בצוואר דו צדד נצפו קשריות לימפה מוגדלות בגודל שכתבתי למעלה בחלקן יש מחיקה של האגן השומני. אני כבר הרמתי ידיים. אבל האם יש סיבה לדאגה? והאם אפשר לעשות משהו בנדון כי ממש זה לוחץ לי על הצוואר ראש ואוזן שמאל. מה זה קשר ציסטי בעל בלט אקוגני? ומה זה מחיקה של אגן שומני?

שלום הפורום עוסק במחלות אוזניים וכירורגיה של אוזניםי ושמיעה. עליך לפנות בהקדם האפשרי למומחה לכירורגיה של ראש וצואר. גוד בצואר במשך זמן כה רב יש להוציא כמעט תמיד ולבדוק את טיבו. FNA בלבד אינו תשובה מספקת אם הגוש לא נעלם בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן