האם יש צורך לחזור על מסטואידקטומיה?

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

07/10/2015 | 17:24 | מאת: עומר

פרופסור לונץ היקרה שלום רב!! כשנה לאחר ניתוח בבני ציון מסטואידקטומיה באוזן שמאל עקב דלקת כרונית של אוזן תיכונה עם כולסטאטומה והחדרת צינורית אוורור לאוזן ימין עקב שקיעה באטיק. (מרכיב מכשיר שמיעה באוזן שמאל עקב הניתוח) ביקורת אף אוזן אחרונה מתאריך 3.8.15:משמאל- תופית שלמה ללא הפרשה,מימין -צינורית במקומה.יש לציין שהרופא התרשם לטובה מהשמירה על האוזן וכו'. תוצאות בדיקת אם אר אי מתאריך 29.9.15 ""בוצעו סריקות סגיטאליות בשקלול T1 ואקסיאליות בשקלול T2, FLAIR ו – T1 אחר מתן גדוליניום. עכירות בחלק תחתון אחורי של חללי המסטואיד דו-צדדית עם מוקדי תכונות של כולסטאטומה. פרט לכך בגדר הנורמה כולל האוזן התיכונה." השאלה שלי דוקטור היא האם יש צורך לחזור על ניתוח המסטואיד עקב הישארות הכולסטאטומה והפעם גם באוזן ימין? או יש להמשיך במעקב פשוט? תודה רבה.

שלום ככלל, במידה ואכן יש כולסטאטומה ב MRI (לעיתים יש לאשר את הפיענוח), גיש צורך בניתוח חוזר כפי שמוסבר לכל מטופל בטרם ניתוח עקב כולסטאטומה. במידה והאוזן תקינה בבדיקה, ואין ביטחון כי ה MRI אכן מצביע על כולסטאטומה יש להמתין ולחזור על MRI לאחר זמן מה (שנה למשל) ברור שההחלטה על הניתוח צריכה להעשות באופן מושכל במפגש עם המטופל בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן