T-TUBE

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

20/07/2015 | 22:37 | מאת: אורית

מכיוון שההודעה הקודמת לא הובהרה כראוי אני חוזרת בשנית: בני בן 7.5 שנים, כעת כחודשיים אחרי ניתוח כפתורים שני עקב נוזלים ורטרקציה בשתי האוזניים. בהמלצת הרופא, הכפתורים הם T-TUBE. מקריאה באינטרנט, אני רואה שמדובר בכפתור קבוע, שבד"כ לא נופל או נופל לאחר שנים. מקריאה באינטרנט, אני מבינה שככל שהכפתור נמצא יותר זמן באוזן, סיכויי האיחוי של עור התוף קטנים. 1. האם נכון שהכפתור הוא "קבוע" ונופל באופן טבעי רק לאחר שנים? 2. אם כן, מהו הזמן האופטימלי שרצוי להשאיר אותו, מבחינת איחוי עור התוף? 3. אני מבינה שהוצאת הכפתור כרוכה בניתוח, האם בפרוצדורת הוצאת הכפתור גם מאחים את עור התוף? תודה.

שלום לשאלותייך: 1. כפתור זה אכן מחזיק הרבה יותר זמן מכפתור רגיל ולא פעם דורש הוצאה פעילה. כאשר מכניסים כפתור כזה הכונה היא להחזיקו מה שיותר זמן מתוך חשיבה כי הנזק שעלול להיווצר מהכפתור (שיעור גדול של נקבים בעור התוף) עדיף על הנזק שבסיבה להכנסתו (שקיעת עור תוף מסוכנת) 3. בדרך כלל מחכים קודם כל לסגירה ספונטנית ואם עור התוף לא נסגר ספונטנית אזי סוגרים את עור התוף בניתוח בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן