מניעת חזרה של כולסטאטומה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

19/05/2015 | 00:19 | מאת: נטלי

האם ידוע מהם הגורמים משפיעים על הסיכוי לשקיעה מחדש? למשל, האם חוסר הצלחה לשמור על האוזן יבשה עשוי להגביר את הסיכויים לשקיעה מחדש? תודה מראש על תשובתך.

שלום כל עוד יש אוזן תיכונה ועור תוף ישנה אפשרות להיווצרות לחץ שלילי באוזן התיכונה ולשקיעת עור תוף. קשה מאד למנוע זאת. בחלק מהמקרים אפשר למנוע על ידי צינורית איוורור אולם היא צריכה להמצא שם תמיד, וזו כמובן בעיה בפני עצמה. במקרים מאד חריגים בהם מופיעה חזרה חוזרת ונשניית של היווצרות מחודשת של כולסטאטומה במנגנון של שקיעת עור תוף אין מנוס מלבטל את האוזן התיכונה ולאטום אותה. מדובר כמובן במצבים מורכבים וניתוח מעט שונה ועלייך להתייעץ בעיניין זה עם הרופא המנתח בברכה פרופ' לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן