פענוח CT מערות פנים

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

23/03/2015 | 09:47 | מאת: odi

בוקר טוב, לאחר 2 אירועים של סינוזיטיס חריפה עם טיפול אנטיביוטי שבמהלכם נמצא פוליפ משמאל+ דמם אפי אחורי בבקרים (עדיין נמשך), ניתן טיפול בנזוקורט ונשלחתי לCT, להלן הפענוח: המבנה הגרמי של העצמות תקין התעבות רירית היקיפית ניכרת בסינוסים מקסילרים דו"צ, בתאי האתמואיד ובסינוס הפרונטלי השמאלי. התעבות רירית פוליפואידית קלה בסינוס הספנואידלי משמאל. התעבות היקפית קלה בסינוס הפרונטלי הימני. ה- OMC חסום דו"צ. מחיצת האף מעט סוטה ימינה. קונכה בולוזה מדיאלית דו"צ. היפרטרופיה של קונכות האף המידיאליות והתחתונות עם היצרות נתיבי האוויר. מבנה הנאזופרינקס תקין. סיכום: התעבות רירית פוליפואידית במערות הפנים כמתואר. מה משמעות תוצאות הבדיקה? האם נדרש בירור נוסף?

שלום הפורום עוסק ברפואה, כירורגיה ושיקום האוזן והשמיעה ולצערי אינו עוסק המחלות אף וסיננוסים. עליך לפנות למומחה בתחום אף וסינוסים בברכה פרופ' לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן