גיסטה תירוגלוסלית ובתוכה ממאירות פפילרית.

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

13/03/2015 | 00:09 | מאת: שירן

היי אני בת 25, בריאה בדרכ. מזה כשנתיים שהיה לי גיסטה תירוגלוסלית שגדלה משמעותית במספר החודשים האחרונים. נאמר לי שהניתוח להוצאתה אינו דחוף ולכן נותחתי להוצאת הגיסטה רק כשגדלה. בפתולוגיה לאחר הניתוח התגלה כי בתוך הגיסטה יש גידול פפילרי, לא ידוע לי הגודל אך הרופא טוען כי אינו גדול, גודל הגיסטה כ5.5 סמ. הרופא המטפל ממליץ על כריתה מלאה של בלוטת התריס וטיפול בדיו רדיואקטיבי. בנוסף בבדיקת בלוטת התריס היא תקינה מלבד קשרית של 7 מ"מ וגיסטה קטנה של 2.5 ממ, שלא נצפו באולטאסאונד של שנה קודם לכן. בלוטת לימפה תגובתית אחת של 21 ממ שנוקרה ונשלחה לבדיקה. אני פונה בשאלה האם זה הכרחי להוציא את בלוטת התריס?, האם יש דרך שונה לטיפול?, והאם התוצאה שהתגלתה בפתלוגיה יכלה להתגלות לפני הניתוח בבדיקה אחרת?. לא נעשה לי סריקה כלשהי רק הדמייה על קולית.

שלום גידולים של הראש והצואר אינם בתחום המומחיות שלי. אני מומחית לרפואה, כירורגיה ושיקום האוזן והשמיעה. עליך לפנות לרופא אאג שיש לו מומחיות בנושא גידולי ראש וצואר. אני מניחה שאת הניתוח ביצע מומחה מסוג זה, ומיחה שאת ההמלצה שפרטת בגוף הודעתך נתן רופא זה בשיתוף עם אונקולוג ראש וצואר. בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן