כאבים והחמרה בשמיעה אחרי צינון?

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

04/03/2015 | 19:12 | מאת: פליקס

שלום מיכל יש לאמאי אוטוסקלרוזיס ובגיל צעיר לפני הרבה שנים השתילו לה מכשיר שמיעה. היא הייתה מצוננת וחלתה עקב שפעת מספר פעמים בחורף שעבר וגם בחורף זה. כתוצאה מכך יש לה כאבים והחמרה בשמיעה כל פעם אחרי זה. היום היא מרגישה מפעם לפעם כאב באוזן איפה יש לה מכשיר שמיעה והיא בקושי שומעת. בהתחלה יצאו לה מים מאוזן ולדעתה לא הייתה מוגלה. הוא לוקחת אנטיביוטיקה מספר ימים ומודאגת בבעיה בשמיעה שלא משתפרת. רופא אף אוזן גרון ועוד רופא אחר אמרו לה לקחת טיפות לאוזן אבל זה מחמיר שמיעה לפי מה שהיא מרגישה. רופא משפחה אמרה לא לקחת טיפות בכלל. האם יש במה לחשוש ולדאוג? תודה על עזרה

שלום אני מבינה שלאמא שלך השתילו מכשיר שמיעה. במידה ואכן זה כך עליה לחזור לצוות שעשה את ההשתלה לטיפול. הפרטים שמסרת במייל, מחייבים טיפול קפדני. אנא גשו לצוות או לרופא המנתח בהקדם! בברכה פרופ לונץ

31/03/2015 | 22:09 | מאת: פליקס

שלום מיכל אני אתקן עצמי כי כאשר אמרתי שהשתילו לה מכשיר שמיעה, התכוונתי לפרותזה. היא מרגישה יותר טוב אבל יש לה רעשים וסחרחורות. היא עשתה בדיקת שמיעה בשאלה התאמת מכשיר שמיעה וקלינאית גילתה שיש לאוזן התיכונה פוטנציאל ומשהו מפריע באמצע וזה גם משהו שאמא מרגישה. הסיכום שלה הוא שיקום שמיעה ולחזור לרופא אאג שוב פעם קודם. יכול להיות שמכשיר שמיעה יכול למנוע רעשים וסחרחורת אצל אמא? אני לא מבין בעניין אבל אם היא דיברה על פוטנציאל, יכול להיות זה אומר ששמיעה יכולה להיות טובה יותר ולחזור למצב תקין נורמלי כמו שזה היה לפני שאמא חלתה? אולי עדיף ללכת על מכשיר שמיעה אחרי זה כדי לא בעות לבחור מכשיר שמיעה חזק יותר ממה שצריך? תודה רבה

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן