ביטחון השתל

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

08/01/2015 | 15:33 | מאת: ידיד

שלום :) אחרי שעשיתי את ניתוח השתל עלו לי מספר שאלות לגבי הביטחון של השתל שלא יצא לי לשאול את המנתח שלי. אז ככה: 1) האם זה בטוח לישון על השתל מיד אחרי הניתוח או שעדיף לחכות פרק זמן מסוים? כמובן כשלא כואב כבר לישון על הצד המושתל. 2) בזמנו המנתח אמר לי שהוא קודח בגולגולת רק בשביל הגשר לאוזן הפנימית, הוא לא מבצע שינויים בגולגולת כדי ליצור שקע לשתל. אם כך, איך השתל מקובע למקום? האם קורה שבגלל נגיעות באיזור השתל או שינה על איזור השתל עלול לגרום לתזוזה של השתל או תזוזה של האלקטרודות שנמצאות בתוך השבלול? אני יודע שאני צריך להימנע ממכות באיזור המושתל, אבל מעולם לא אמרו לי איך להיזהר כדי שהשתל לא יזוז ממקומו. אשמח לשמוע תשובה אם את יכולה לענות לזה.

שלום השתל מקובע למקומו בעזרת יצירת שקע קטן בעצם הגולגולת, בשילוב יצירת כיס תת עורי בגודל הנכון וניתן גם לקבעו בעזרת חוטים (לרוב אין בכלל צורך). נדיר מאד ששתל זז ממקומו ללא חבלה מאד מאד חזקה. אתה יכול לישון בשקט ולא לדאוג מהבחינות הללו. לגבי שינה עם האביזר החיצונית, יש העושים זאת, במיוחד כאלו שגרים לבדם. ככרכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן